Renovering av mitt hus – Kök och Badrum

Äntligen är det dags! Jag har tittat på mitt trötta gamla kök och badrum alldeles för länge nu. Varje morgon när jag står där och borstar tänderna tänker jag att det är dags att fräscha upp lite. Och köket, med dess gulnade luckor och avskavda bänkskivor, ja, det behöver verkligen ett lyft. Nu är det slut på att drömma – det är dags att agera!

Från trist till trendigt: Köksrenovering

Mitt kök har sett bättre dagar. De där gamla skåpluckorna hänger lite på sned, och fläkten låter mer som ett ånglok än ett modernt köksverktyg. Så, jag tänkte att jag börjar med köksrenoveringen. Jag ser framför mig ljusa skåp, kanske med en fin vit färg, och moderna apparater som underlättar vardagen. Kanske en fin induktionshäll? Och en ugn med pyrolys-funktion, det vore inte dumt alls.

Jag planerar också att byta ut golvet. Just nu är det en sliten linoleum som inte alls passar in i den stil jag vill ha. Istället tänker jag mig ett varmt trägolv som ger en hemtrevlig känsla. Visst kommer det krävas en del arbete, men tänk vilket resultat!

Från slitet till superlyxigt: Badrumsrenovering

Och så var det ju badrummet. Jag har tröttnat på de gamla kaklade väggarna och den tråkiga duschkabinen. Jag vill ha ett badrum som känns lyxigt och avkopplande. Kanske i vackra dämpade toner med moderna men ändå tidlösa materialval. Och tänk att få ett badkar igen, att kunna sjunka ner i ett varmt bad efter en lång dag, det låter helt underbart!

Planen är att byta ut både väggar och golv, samt att installera ett nytt badkar och en rymligare dusch. Ett stort spegel med belysning är också ett måste. Det är många saker att tänka på och jag har hittat mycket inspiration på nätet och i olika inredningstidningar.

Det kommer vara ett stort projekt att renovera mitt hus, både kök och badrum, men jag vet att det kommer bli värt det. Med en noggrann planering, bra material och bra hantverkare kommer mitt hem att förvandlas till något helt nytt. Jag ser verkligen fram emot att påbörja detta äventyr och kan knappt vänta på att se slutresultatet!

Nu är det bara att rulla upp ärmarna och sätta igång med projektet.