Träningsshorts herr

Dagens alla e-butiker med kategorier för träningsshorts herr och dam gör det lätt att hitta rätt träningsshorts, eller? Jag har funderat ganska mycket på det där genom åren, om det blir lättare eller svårare i takt med att utbudet ökar. Vi lägger nog definitivt ner lika mycket tid minst, som det förr tog att åka till stan, gå in i stans enda butik för träningskläder och prova några träningsshorts. På den tiden fick vi ta det som fanns, för hur skulle vi annars hitta det vi behövde ha? Det gjorde nog saken lättare på ett vis, men vi var nog långt ifrån glada ibland när det vi sökte hade tagit slut, eller om vi var tvungna att köpa en sak men inte fann något vi gillade. Den frustrationen var nog värre än dagens frustration över att utbudet är så enormt.

De perfekta träningsshortsen

När du letar efter de perfekta träningsshortsen för just dig, vad är det du premierar då? Eller tänker du ens på vilken eventuell funktion dina träningsshorts bör ha när du letar? Jag vet att jag själv tidigare i princip bara gick efter hur mina träningsshorts och kläder såg ut och kanske inte så mycket över vad dom hade för eventuell funktion. Men å andra sidan har våra träningskläder utvecklats något enorm jämfört med längre tillbaka i tiden och jag tror att vi har blivit så mycket mer medvetna om olika typer av material och funktioner.

Träningsshorts & funktioner

Det är ju bra om man vet vad träningsshortsen ska vara till och hur de ska användas innan man bestämmer sig för några. De olika materialen i våra träningskläder har betydelse för om träningsshortsen är ”bra” eller inte. Ska du ha dina träningsshorts inomhus på gymmet eller utomhus när du joggar? Om du ska träna yoga eller pass där rörligheten premieras så är det bra med stretchiga och mjuka träningsshorts kontra om du tränar cardio där du svettas mycket då är det bra med ett material som andas.