Snygga glasögon

Vad ska jag köpa för snygga glasögon den här gången undrar jag. Det är jättekul att byta glasögon, verkligen, men det är alldeles för dyrt för att upplevelsen bara ska bli trevlig. Sedan får jag alltid en sådan otrolig beslutsångest när jag ska välja bågar och måste jag ha blåljus filter eller klarar jag mig utan? Det är lite för mycket att fundera över men som sagt, kul att få uppdatera sig lite när det gäller bågarna. Nu har jag ändå haft mina glasögon i tre år så bågarna börjar bli aningen slitna.

Glasögon med filter

Förra gången jag provade glasögon så fann jag direkt ett par bågar som jag tyckte var ursnygga men dom var också ganska mycket för dyra så jag behövde ändå prova varenda båge i affären. För att sedan komma fram till att det var dom jag ville ha, jag tog till och med hem två andra bågar för att höra vad mina kollegor och vänner ansåg och nästan alla tyckte dom dyra. När jag dessutom skulle välja glas till bågarna blev det lite för mycket att ta ställning till. De där jäkla blåljus filtret som ger mig ångest, behöver jag det eller kommer mina ögon att klara sig ändå, jag som sitter framför datorn nio timmar om dygnet? Den här gången valde jag bort det.

Snygga solglasögon?

Kanske skulle jag också passa på att prova ut ett par riktigt snygga solglasögon med när jag ändå är hos optikern? Det är så jobbigt med solglasögon utan styrka för jag är väldigt beroende av att använda solglasögon oavsett om jag kör bil eller om jag är ute och vandrar. När jag är ute och går så måste jag inte ha glasögon med styrka så det funkar att använda vanliga billiga solglasögon men det är värre när jag kör bil så det blir nog ett par sådana också.