Är du stjärnkocken i en matstudio i Stockholm

Vi är nog många som känner att vad skall man ge kompisen som har allt? Hur hittar man på en lite annorlunda och kanske roligare fest. En sak som jag vill tipsa om är att anlita en matstudio i Stockholm. Jag var där när jag fyllde 50 och det var otroligt roligt på så många sätt. Härligt sällskap och härlig mat som vi skapade själva. Att där också fanns vin som smakade gudomligt gjorde inte saken sämre.

Så vad gör man i en matstudio

Det enkla svaret är MAT. Tycker man om god mat och tycker det är roligt att laga lite mer avancerad mat är detta perfekt. Om man vill testa sina gränser eller bara spetsa sina kunskaper funkar det lika bra. Vi hamnade hos AVEQIA på Tulegatan, i deras sköna lokaler. Vi var tolv personer som startade firandet här innan vi gav oss ut på stan. Vi blev  tilldelade ett rejält utrymme med ett proffsigt kök. Vi hade tillgång till detta lilla paradis, tillsammans med en riktig kock i över fyra timmar. Just tiden kändes extra lyxig, för det var en del moment som tog lite längre än vissa av oss kunnat tro, och det var skönt att slippa stressa eller avstå dessa moment. Vi valde en lunchmatlagning för att få kvällen fri, men nästa gång blir det nog en kvällsmatlagning.

Alla gillar väl mat

Mitt besök var rent privat, men jag har pratat med mina chefer om att göra något här med jobbet. Det skulle kunna vara en after work kväll, eller något slags matlagningstävling där man får laga olika mat som man samlas kring efteråt. Som teambuilding eller introduktion funkar det alldeles utmärkt. För ett år sedan visste jag inte ens att det fanns en matstudio i Stockholm, nu har jag varit här tre gånger, två privat och en med jobbet. Jag har en känsla av att det blir fem totalt innan året är över.